DAEYANG GALLERY AND HOUSE WINS AWARD IN 2012 ANNUAL DESIGN REVIEW

December 18, 2012

The Daeyang Gallery and House in Seoul, Korea has received a 2012 Annual Design Review Award in the Live Category.

About the Daeyang Gallery and House, which opened in June 2012, juror Mark Yoes noted, “the way the project integrates ideas about natural light, water, landscape, and materiality into such a coherent statement.”

Selected as winner in the Live Category, the Daeyang Gallery and House was inspired by a 1967 sketch for a music score by composer Istvan Anhalt, called “Symphony of Modules.” The gallery and house is a composition in sequential movement. Three pavilions — one for entry, one residence, and one event space — appear to push upward from a continuous gallery level below. A reflecting pool, which simultaneously separates and connects the pavilions, establishes the plane of reference from above and below.

After passing through a bamboo formed garden wall at the entry court, ascending steps into the entry pavilion bring the viewer at elbow height with the unifying sheet of water. Here, at the center of this place is an inner feeling with the sky, water, vegetation and the reddened patina of the copper walls all reflected in different ways.

The red and charcoal stained wood interiors of the pavilions are activated by skylight strips of clear glass that are cut into the roof. Sunlight turns and bends around the inner spaces, animating them with the changing light of each season and throughout the day. Like a caesura in music, strips of glass lenses in the base of the pool break through the surface, bringing dappled light to the white plaster walls and white granite floor of the gallery below.

Exteriors are a rain screen of custom patinated copper, which ages naturally within the landscape. The Daeyang Gallery and House is heated and cooled with geothermal wells.

Earlier this year, the Daeyang Gallery and House was named Mixed-Use Building of the Year by the 2012 Emirates Glass LEAF Awards.

The 21 winners of the Annual Design Review are published in the December issue of Architect Magazine.
VIEW PROJECT

PRESS CONTACT +


Julia van den Hout | Original Copy
julia@originalcopy-nyc.com 
T. +1.718.368.8543