HORIZON HOUSE

2016

δΈ­ζ–‡

DESCRIPTION +


PROGRAM: Private Residence
STATUS: complete

The exposed concrete structure of the house is formed in three simple elongated rectangles with one turned open like a Swiss Army knife. Two rectangles set perpendicular to a river enclose the house. The third rectangle, on two piers, is completely open to the horizon, forming a viewing terrace parallel to the river. The two perpendicular volumes join in a tight angle allowing this duplex house ample natural light and ventilation. The steep embankment is relieved by rough stone bollards. From the interior, spectacular views are focused via aluminum-framed windows. Wood operable windows are set into a high-performance window wall. The house is geothermally heated and cooled, with green sedum roofs.

*All images are restricted to this page only and cannot be reproduced manipulated, or published by any means.

CREDITS+

  • architect
    • – Steven Holl Architects
    • Steven Holl ( principal, design architect )
    • Noah Yaffe ( partner-in-charge )
    • Marcus Carter ( associate-in-charge, project architect )
    • Maki Matsubayahi ( project architect )
    • Manta Weihermann ( project architect )
    • Nathalie Frankowski, Roberto Bannura, Kimberly Chew, Nathan Rich, Scott Fredericks, Xi Chen (project team)
  • landscape architect
    • – Edmund D. Hollander Landscape Architect Design

BACK